Service Hotline
+86-755-86524100
Новости
Dom > Новости > Sadržaj

Kategorija proizvoda

Самсунг Ригид ОЛЕД је блокиран по ниској цени ЛЦД екрана

Blaze prikaza tehnologija Co., Ltd. | Updated: Feb 06, 2018

Самсунг Дисплаи Ригид ОЛЕД пословање постаје мање активно. Јасно је да се ригидни ОЛЕД бизнис бори са паметним телефонским тржиштем због ЛТПС ЛЦД-а, јер већина кинеских произвођача паметних телефона одабире ЛТПС ЛЦД-ове са малим трошковима крутих ОЛЕД-ова, јер такође омогућава тренд ажурирања на екрану.

Самсунг Дисплаи Ригид ОЛЕД пословање постаје мање активно. Јасно је да се ригидни ОЛЕД бизнис бори са паметним телефонским тржиштем због ЛТПС ЛЦД-а, јер већина кинеских произвођача паметних телефона одабире ЛТПС ЛЦД-ове са малим трошковима крутих ОЛЕД-ова, јер такође омогућава тренд ажурирања на екрану.

Самсунг Елецтроницс је рекао да је компанија Самсунг Елецтроницс недавно смањила стопу рада својих тврдих ОЛЕД производних линија А1 и А2 за 50%.

Самсунг је зауставио производњу четврте генерације крутог ОЛЕД дела А1 линије. Радна брзина А2 линије, која углавном производи 5.5 генерацију крутих ОЛЕД-а и дијелове флексибилних ОЛЕД-а, такође је опала док је производња неких линија престала. Чуо сам да је Самсунг Дисплаи одлучио да заустави рад ових линија до новогодишњег одмора у Јужној Кореји, тренутно припрема рјешења.

Ригидне цијене ОЛЕД-а су наставиле да падају од прошле године због интензивне конкуренције са ЛТПС ЛЦД-ом. Пошто су јапански и кинески произвођачи повећали производни капацитет ЛТПС ЛЦД-а, ЛТПС ЛЦД цијене падају, крути ОЛЕД је почео да постепено губи конкурентност. Иако су производни трошкови крутих ОЛЕД-а пали на исте спецификације као и ЛТПС ЛЦД-ови, пошто цене ЛТПС ЛЦД-а настављају да опадају, конкуренција између ова два тржишта ће постати још интензивнија.

Како кинески паметни произвођачи углавном бирају ЛТПС ЛЦДове уместо крутих ОЛЕД-ова, продаја крутих ОЛЕД-ова је опала. Инсајдери индустрије верују да кинески паметни произвођачи бирају ЛТПС ЛЦД-ове јер им помаже да смање производне трошкове, док у време дизајна не праве разлике од крутих ОЛЕД-ова.

"Иако су кинески произвођачи паметних телефона повећали потражњу за флексибилним ОЛЕД-ом, Самсунг Дисплаи не може задовољити овај захтев, јер углавном производи Самсунг Елецтроницс и Аппле." Извор индустрије каже да "чини се да произвођачи паметних телефона у Кини преферирају ЛТПС ЛЦД-ове јер су дизајнирани да буду слични на круте ОЛЕД-ове и јефтиније од крутих ОЛЕД-а, омогућавајући пуним екраном и високом резолуцијом."

Од друге половине 2016. године, профитабилност ЛТПС ЛЦД-а ће се променити са порастом крутих ОЛЕД-а, пошто АУО, БОЕ, Фокцонн и Пегасус прошире своју ЛТПС ЛЦД фабрицу од 6. генерације и започну операције. Производња ће наставити да расте и цена ће наравно пасти. разлика. Тренутно, ЛТПС ЛЦД су доступни испод производних трошкова.

Иако Самсунг Елецтроницс размишља о конверзији А2 линије у пуну производњу флексибилних ОЛЕД модела, Самсунг Елецтроницс Цо., Лтд. изгледа да нема јасан план, пошто се флексибилни АМОЛЕД капацитет повећава ако Самсунг ради линију Л7-1, а недавна оперативна брзина А3 смањена. Самсунг Дисплаи је у двострукој дилеми јер захтева флексибилне ОЛЕД кориснике и круте ОЛЕД кориснике.

"Изгледа да ће фабрика А1 претворити у производну линију ОЛЕД за аутомобиле, а Самсунг Дисплаи разматра фабрику А1 као истраживачку и развојну линију за флексибилне ОЛЕД уређаје." Један од индустријских извора рекао је да "Самсунг Дисплаи развија стратегије као што су примена жљебова у крутим ОЛЕД-овим резним дизајном и другим дизајном које дају вриједност."


lcdtv-250x250.png

Istraga
Send
Контактирајте нас
Adresa: 5-tog sprata zgrade tehnički HSAE, visoke tehnologije Park, Nanљan, Shenzhen, 518057, Kina
Telefon: +86-755-86524100
Faks: +86-755-86524101
E-pošta: info@blazedisplay.com
Plameni prikaza tehnologija Co., Ltd.